دعوای تخلیه ملک
زمانی که یک مالک، ملک خود را چه مسکونی و چه تجاری به اجاره واگذار می نماید، یک قرارداد در دو نسخه و با امضای دو شاهد در بین طرفین یعنی موجر و مستاجر رد و بدل می شود. در داخل این قرارداد، زمان اتمام اجاره ملک و میزان رهن و اجاره قید می شود تا مالک نتواند مبلغ بیشتری در طی زمان قرارداد از مستاجر خواسته و یا مستاجر نیز میزان کمتری را پرداخت ننماید. حال پس از پایان زمان قرارداد مالک حق دارد ملک خود را تمدید کرده و یا از مستاجر بخواهد که ملک را تخلیه کند. اما در این هنگام اگر مستاجر بنا بر هر دلیلی از تخلیه ملک خودداری نماید، مالک یا همان موجر می تواند از مستاجر شکایت کرده و دعوای تخلیه ملک خود را به دادگاه ببرد.
طرح دعوای تخلیه ملک حتما نیاز به پایان زمان قرارداد ندارد و اگر مالک در زمان ایجاد قرارداد بند و شرطی را در داخل قرارداد به ثبت رسانده باشد و مستاجر نسبت به آن زیر قرارداد را امضا کرده اما بر خلاف آن کار از وی سر بزند، مالک می تواند دعوای تخلیه ملک را در دادگاه به ثبت رسانده و با داشتن ادله کافی بر تخلیه ملک خود پا فشاری نماید. باید به این نکته توجه داشت، زمانی دعوای تخلیه ملک در دادگاه معتبر و قانونی است که هر دو طرف یک نسخه قرارداد رسمی در یکی از بنگاه های معاملاتی با کد و هولوگرام به ثبت رسانده باشند و هیچ گونه قرارداد مابین دو طرف که به صورت دستی نوشته شده باشد قابل قبول در دادگاه نیست.
زمانی که در طرح دعوای تخلیه ملک قرارداد رسمی بین دو طرف به امضا نرسیده باشد، پرونده جهت حل و صدور رای به شورای حل اختلاف ارجاع داده می شود. در شورای حل اختلاف بر اساس بیانات دو طرف و شاهدان قضیه رای مربوطه صادر شده و طرح دعوای تخلیه ملک را حل می نمایند. برای طرح دادخواست دعوای تخلیه ملک بهتر است که از یک وکیل ماهر و با تجربه در ضمینه امور ملکی کمک بگیرید. کانون وکیل با چندین سال تجربه در حوزه انواع دعوای مربوط به ملک از جمله دعوای تخلیه ملک، بهترین و با تجربه ترین وکلا را جهت حل پرونده هایتان در اختیار شما قرار می دهد.