انواع دعاوی کیفری
برای آشنایی با انواع دعاوی کیفری بهتر است ابتدا با مفاهیم آن آشنایی پیدا کنید. انواع دعاوی کیفری به این صورت است که، زمانی که بر اساس قانون جرمیب رخ می دهد فرد می تواند به مراجع قضایی مراجعه کند و اعلام کند که بر اثر انجام این جرم دچار ضرر شده است و خواهان مجازات فردی شود که مرتکب جرم شده است. در واقع انواع دعاوی کیفری به گونه ای هستند که دادگاه برای انجام آنها مجازات تعیین کرده است. در این قسمت به چند مورد از انواع دعاوی کیفری اشاره می کنیم تا شما دوستان عزیز با آن آشنایی پیدا کنید.
جرایمی که علیه مال یا اموال شخصی یک فرد رخ می دهد. یا ممکن است این جرایم علیه حقوق معنوی اشخاص انجام شود که در این صورت نیز فرد مرتکب خطا شده و مجازات در پیش دارد. جرایمی که به صورت منافی عفت هستند و یا جرایمی که علیه امنیت داخلی و یا خارجی رخ می دهد. حتی جرایم و تخلفات رانندگی نیز جزء دعاوی کیفری نیز به شمار می ایند و فرد متخلف مرتکب خطا گردیده است.جرایمی که علیه حقوق و کیان خانواده نیز باشد خطا محسوب می شود. جرایمی نیز مانند هتک حرمت منازل دیگران نیز جزء انواع دعاوی کیفری به شمار می آیند.
برای تنظیم انواع دعاوی کیفری می توان از هر کاغذی استفاده کرد و در خواست خود را ثبت نمایید اما در دعوی حقوق شما باید درخواست خود را بر روی کاغذی که روی آن دادخواست نوشته باشد، بنویسید. در انواع دعاوی کیفری ابتدا شکایت را به دادگاه می برند و پس از انجلام تحقیقات توسط کلانتری و دادسرا، شکایت را به دادگاه می فرستند. انواع دعاوی کیفری را می توان بدون استفاده از وکیل در دادگستری مطرح کرد و این خود می تواند کار را برای بسیاری از افراد در این زمینه راحت کند.
جالب است بدانید در بعضی از انواع دعاوی کیفری مانند قتل و یا زنا، بعد از اینکه شکایت اط طرف شاکی پس گرفته شد پرونده بسته نمی شود و همچنان باز است. در بسیاری از انواع دعاوی کیفری یرای فرد متهم نامه ای به اسم احضاریه فرستاده می شود در صورتی که در دعاوی حقوقی نامه ای به نام اخطاریه برای فرد متهم فرستاده می شود. در دعاوی کیفری اگر فرد متهم در زمان مشخص شده به دادگاه مراجعه نکند و به احضاریه نیز توجهی نداشته باشد آن را جلب کرده و به اجبار به دادگاه می برند.