دعوای تصرف ملک
دعوای تصرف ملک از آن دسته دعواهایی است که امروزه به دلیل کلاه برداری ها و شرایط بد اقتصادی افراد زیادی هستند که قربانی این گونه دعوا های ملکی شده و هر طرف نیز خود را دارنده حق می داند. دعوای تصرف ملک زمانی اتفاق می افتد که فردی ملکی را از دیگری بدون رضایت وی تصرف کرده و به درخواست های صاحب ملک مبنی بر تخلیه آن نیز هیچ توجه ای ننماید. در این صورت صاحب ملک می تواند در دادگاه با طرح دادخواست دعوای تصرف ملک شکایت خود را مطرح کرده و حق خود را از دادگاه بطلبد. دعوای تصرف ملک انواع مختلفی دارد که در ضمینه های حقوقی مختلف توسط حقوق دانان تشخیص داده می شود. اما نوع دعوای تصرف ملک جهت تنظیم دادخواست بسیار مهم و حیاتی است و بایستی به این نکته توجه کرد.
دعوای تصرف ملک را می توان از افرادی که ملک را تسخیر کرده و به صاحب ملک بر نمیگردانند مطرح نمود. حال این افراد ممکن است که مستاجرانی باشند که پس از اتمام قرارداد ملک را تخلیه ننمایند در صورتی که مالک دستور به تخلیه ملک را از قبل صادر نموده است. در این صورت صاحب ملک می تواند به طرح دعوای تصرف ملک بپردازد. حال امکان دارد این فرد مستاجر نبوده و از سر زور و فشار خود را بر ملکی صاحب قرار داده و به درخواست مالک مبنی بر تخلیه ملک نیز هیچ توجهی ننماید. در دعواهای ارث و میراث و وراثت فرزندان پس از انحصار وراثت نیز ممکن است در میان فرزندان بر سر اموال به ارث رسیده دعوای تصرف ملک صورت پذیرد.
تنظیم دادخواست و تشخیص نوع دعوای تصرف ملک یک امر تخصصی حقوقی است که بایستی توسط وکیل با تجربه و کار آزموده صورت گیرد تا از ایجاد هرگونه اشتباه جلوگیری به عمل آید. تنظیم یک دادخواست اشتباه در زمان اعلام دعوای تصرف امکان دارد ورق را بر علیه صاحب ملک برگردانده و باعث شکست وی در جلسه دادگاه شود. می توانید جهت استفاده از خدمات یک وکیل با تجربه و متخصص در ضمینه امور ملکی به کانون وکیل مراجعه نمایید.