مشاوره حضانت فرزند
در صورتی که پدر و مادر در مورد حضانت فرزند با هم توافق داشته باشند قانون دخالتی در تصمیم آنها نمی کند و والدین می توانند از فرزند خود نگهداری کنند. اما متاسفانه در برخی مواقع که والدین با یکدیگر مشکل دارند از فرزند خود به عنوان اهرمی برای اعمال فشار، برای طرف مقابل استفاده می کنند و از این نکته قافل هستند که در این میان، تنها متضر این کار، کودک بی گناهشان است. به دلیل اینکه نگهداری و حضانت از فرزند، مسائل مختلف و پیچیدگی های زیادی دارد، بهتر است برای رسیدگی به این کار از مشاوره حقوقی حضانت فرزند استفاده نمایید.
مشاوره حقوقی حضانت فرزند شامل دو دسته می باشد. مورد اول مربوط به اخذ حضانت فرزند و مورد بعدی مربوط به سلب حضانت فرزند می باشد. و در هر دو مورد یکی از والدین نسبت به دیگری طرح دعوی می نماید. طبق قانون حضانت فرزند چه دختر و چه پسر، تا سن 7 سالگی بر عهده مادر می باشد و بعد از آن حق حضانت فرزند دختر تا 9 سالگی و فرزند پسر تا 15 سالگی بر عهده پدر می باشد. و بعد از آن خود فرزند می تواند انتخاب کند که با کدام یک از والدین خود زندگی کند. در صورتی که بین سن 7 تا 9 سالگی، وابستگی فرزند دختر نسبت به مادر خیلی شدید باشد و طبق تشخیص مددکاری دادگاه، حضانت دختر نزد پدر موجبات ایجاد صدمه روحی و جسمی برای فرزند دختر داشته باشد، احتمال حضانت وی با پدر، کمتر می شود.
در این میان هر کدام از والدین می توانند نسبت به سلب حضانت فرزند خود اقدام نمایند و طبق رای دادگاه حضانت فرزند خود را از طرف مقابل سلب نمایند. از مواردی که موجب سلب حق حضانت فرزند می شود داشتن اعتیاد به مواد مخدر، بیماری های روحی و روانی و جنون، فساد اخلاقی، ضرب و جرح خارج از عرف فرزند می باشد. که هر کدام از موارد فوق می تواند موجب سلب حضانت والدین شود. در مشاوره حضانت فرزند، روند پرونده به این صورت است که باید از طریق دادگاه خانواده اقدامات لازم انجام شود و زوجه می تواند برای طرح دعوا در خصوص حضانت فرزند خود به دادگاه محل سکونت خود و یا محل اقامت زوج مراجعه نماید و زوجه می تواند هر کدام از مراجع ذی صلاح را که بخواهد انتخاب نماید.