مشاوره اجباری در طلاق توافقی
به طور خلاصه اینکه در قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ مشاوره قبل از طلاق را الزامی کرده است و از آذر ماه ۹۷ توافق بین قوه قضاییه و سازمان بهزیستی انجام شده که متولی مشاوره قبل از طلاق و مراکز مشاوره زیر نظر آن باشد. در این راستا اقدام به طراحی و تاسیس سامانه تصمیم (مداخله در طلاق) به نشانی سایت http://www.zaman.behzisti.net/ کرده اند.
متقاضیان طلاق توافقی در سایت مربوطه ثبت نام کرده و پس از وارد کردن مشخصات خود با انتخاب تاریخ مراجعه و مرکر غربالگری، اقدام اولیه برای طلاق توافقی و مشاوره را انجام می دهند. این متقاضیان طلاق توافقی پس از مراجعه به مرکز غربالگری آنها به یکی از مراکز مشاوره تحت نظر بهزیستی به جهت مشاوره معرفی می شوند.
با توجه به آمار رو به افزایش طلاق در چند سال اخیر این طرح تا حدودی در کاهش و جلوگیری طلاق موثر بوده است. شرافت و تجربه وکلای پارسای ایجاب می کند که به خوانندگان این سطور خاصه زوجین جوان گوشزد کنیم که طلاق توافقی اولین راه حل مشکلات زناشویی نیست.
خوبی مشاوره این است که اولا در طلاق توافقی جلوی تصمیم آنها و زودگذر برای طلاق رای می گیرد و این مهمترین مزیت است و ثانیا واقعا بد نیست که شخص سومی که اتفاقا متخصص هم است که به زندگی و مشکلات زوجین نگاه و ارائه طریق کند.
در نهایت اگر متقاضیان اصرار بر طلاق توافقی داشته باشند و حتی دلیل موجه هم نداشته باشند گواهی عدم انصراف از طلاق به زوجین داده خواهد شد و با این گواهی مذکور است که ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی میسر خواهد شد.
تمامی دادخواست ها از جمله دادخواست طلاق توافقی لزوما از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شده و به دادگاه ارسال می گردد.
در صورتیکه زوجین تمایل به مشاوره نداشته باشند، مراحل طلاق توافقی توسط این موسسه بدون حضور زوجین انجام میگیرد.